На сайті:

На сайті 136 гостей та відсутні користувачі

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ПІДСУМКИ ТА СТРАТЕГІЧНІ ПРІОРИТЕТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ПРИКАРПАТТЯ У 2021/2022 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

26.08.21

IMG-7146На виконання Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016–2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25.12.2015 № 42-2/2015 (зі змінами), з метою підбиття підсумків роботи освітянської галузі області у 2020/2021 навчальному році та організованої підготовки до 2021/2022 навчального року 26 серпня відбулась обласна серпнева конференція педагогічних працівників. Місцем проведення став Університет Короля Данила.

У пленарній частині перед освітянами виступив голова обласної ради Олександр Сич і висловив упевненість у тому, що галицький учитель знає, як виховати дітей достойними громадянами, дати їм ґрунтовні знання, незважаючи на умови, у яких доводиться працювати.

Богдан Футерко, заступник голови обласної державної адміністрації привітав присутніх із 30-річчям Незалежності України і початком нового навчального року. Він акцентував: “Внесок учителів у розбудову Української держави вагомий. Ми зі свого боку працюємо над багатьма субвенціями, які будуть спрямовані на цифрову освіту, комп’ютеризацію закладів. Віримо, що це полегшить працю педагога”.

Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук подарував колегам поетичне слово, а також акцентував: “Найбільша наша перемога в тому, що вдалось виховати помаранчеве покоління молоді з громадянською позицією. Немає школи, котра не трималася б на вчителеві”.

Зоряна Король, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України запевнила, що спільними зусиллями, тісною співпрацею ми зможемо досягти мети – належно надавати якіcні освітні послуги, підвищувати добробут учителя.

Обласною премією імені Івана Косика нагороджено кращих прикарпатських педагогів: керівника місцевого органу управління освітою; керівника закладу загальної середньої освіти; керівника закладу обласного підпорядкування; керівника закладу професійно-технічної освіти.

Обговорення важливих освітніх викликів продовжувалось у формі дискусійних панелей.

Панель І “Управління системою освіти” передбачала підбиття підсумків минулого навчального року та окреслення особливостей організації освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році. Дані питання були розкриті у виступах Віктора Кімаковича, директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації; Андрія Сташківа, заступника директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; Любові Касіян, заступника начальника управління Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області.

У панелі ІІ “НУШ” обговорювались стандарти Нової української школи: від дошкілля до базової освіти. Експертами виступили: Любов Шелемей, проректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Галина Адамович, викладач інституту; Тетяна Федорів, директор Калуського ліцею № 10 Калуської міської ради; Олександра Фесюк, директор інклюзивно-ресурсного центру Богородчанської селищної ради.

Жваво відбувались дискусії в панелі ІІІ “Децентралізаця в освіті” за участі Павла Андрусяка, Дубовецького сільського голови; Марії Баран, доцента кафедри публічного управління і адміністрування ІФНТУНГ, експертки проєкту DECIDE в Івано-Франківській області; Любомира Бордуна, начальника управління освіти Коломийської міської ради.

У панелі ІV експерти окреслювали орієнтири нових підходів до організації харчування у закладах освіти. Учасниками виступів стали Світлана Бойко, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради; Ірина Дубова, завідувач їдальні, приватний підприємець ліцею №23 імені Романі Гурика Івано-Франківської міської ради; Лариса Шевага, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини головного управління держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Підбиття підсумків роботи пройшло у заключній частині.

У рамках обласної серпневої конференції з 16 до 25 серпня 2021 року працювало 29 методичних студій, які організував Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.
 

IMG-7116

 unnamed1

IMG-7118

 

IMG-7158

IMG-7153

IMG-7151

IMG-7146

IMG-7143

IMG-7139

IMG-7129

IMG-7125

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити