На сайті:

На сайті 172 гостей та відсутні користувачі

Сучасне українознавство в умовах варіативності освітньо-виховного середовища закладу освіти

31.08.21

1gfgfgЗа такою тематикою, 27 серпня 2021 року, лабораторією педагогічного досвіду та етнопедагогіки ІФОІППО проведено фасилітативну зустріч українознавчого спрямування.

Українознавчу серпневу конференцію було приурочено відзначенню 165-ї річниці з дня народження Великого Каменяра, вічного революціонера, геніального поета – Івана Яковича Франка, на честь якого названо наше місто Івано-Франківськ.

Нерідко Івана Франка називають титаном праці. Євген Маланюк свого часу писав: “Свідомо чи несвідомо, з власного пересвідчення чи чужого голосу, але кожен, почувши ім’я Франка, здіймає шапку незалежно від свого місця проживання. Тут діє інстинкт величі”.

До роботи у науково-методичній серпневій студії запрошено педагогічних працівників закладів освіти Івано-Франківщини, котрі викладають курс за вибором “Українознавство”, керівників гуртків та факультативів, педагогів-керівників шкільних етномузеїв, педагогів учасників обласної етномайстерні, наукових керівників науково-дослідницьких учнівських проєктів, представлених на обласних та Міжнародних конкурсах з українознавства та Першій обласній учнівській конференції з етнопедагогіки.

Науково-методична студія пройшла у змішаному форматі (offline, online).

У ході зустрічі було розглянуто ряд актуальних питань сучасного українознавства в умовах варіативності освітньо-виховного середовища закладу.

До роботи серпневої студії було запрошено з доповідями провідних науково-педагогічних працівників Івано-Франківського ОІППО:

Галину Стрільчик, завідувачку лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки, старшу викладачку кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО “Стан та перспективи розвитку українознавчої освітньої діяльності на теренах Прикарпаття”;

Людмилу Келембет, старшу викладачку кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО “Тенденції на основні орієнтири національного виховання дітей та молоді”;

Марію Федунь, д.філ.н, професорку кафедри педагогіки та психології ІФОІППО “Особливості проведення краєзнавчої та українознавчої науково-дослідницької діяльності у закладі освіти”.

Модераторка фасилітативної зустрічі Лідія Максим’як, к.держ.упр., методист лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки ІФОІППО, презентувала науково-методичні та освітні ресурси курсу “Українознавство”, електронний збірник матеріалів першої обласної учнівської конференції з етнопедагогіки, анонсувала започаткування нового вектору українознавчої діяльності із педагогічними працівниками закладів освіти Івано-Франківщини, котрі забезпечують функціонування діяльності етнографічних шкільних музеїв як складової сучасного освітньо-культурного середовища Прикарпаття.

Учасники науково-методичного заходу мали можливість online оглянути експозицію Музею “Історії села Тюдів” Тюдівського ліцею Кутської селищної ради Косівського району Івано-Франківської області, котру люб’язно запрезентувала вчитель історії, керівник шкільного музею Марія Чоланюк.

Під час українознавчої фасилітативної зустрічі педагоги обмінялися власним досвідом у плані українознавчої педагогічної діяльності та надихнулися авторською поезією Людмили Келембет.

Інформаційно-технічну підтримку науково-методичного заходу забезпечено Центром інформаційних технологій Інституту – керівник Мирослав Білогубка.

1gfgfg

2gfgfg

3gfgfg

4gfgfg

5gfgfg

6gfgfg

7gfgfg

8gfgfg

9qwqww

10gfgfg

11gfgfg

Додати коментар

Захисний код
Оновити