На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Психологічний супровід дітей підліткового віку

27.10.21

2021-10-26 45Підлітковий вік непросто пережити дітям, батькам та педагогам. Єдиний спосіб здолати проблеми цього віку – знати про них усе й бути готовими вирішувати їх. Розглянути, які проблеми найпоширеніші в дітей підліткового віку та підвищити свій рівень компетентності з питань психологічного супроводу підлітків мали змогу фахівці психологічної служби на вебінарі, який відбувся відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 26 жовтня 2021 року.

Спілкування проходило у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. Всього у роботі студії взяло участь близько ста практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти області.

У ході зустрічі учасники мали змогу актуалізувати свої знання про особливості підліткового віку (Тетяна Глуханюк, методист Івано-Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи ІФОІППО); розглянути вплив факторів соціального середовища на формування особистості підлітка (І. Сливинська, практичний психолог Долинського ліцею № 7).

У практичному блоці присутні на вебінарі опрацювали прийоми, методи й технології роботи з підлітками, ознайомилися з особливостями використання методу метафоричних асоціативних карт у консультуванні підлітків та їх батьків (техніки «Роль батьків у проблемі дитини», «Карта мого життя», «Я - концепція», «Пізнання»).

Учасники мали змогу спілкуватися зі спікерами, отримуючи вичерпну інформацію щодо актуальних для них питань, отримали корисні скерування щодо означеної теми.

2021-10-26 41

2021-10-26 42

2021-10-26 43

2021-10-26 48

Додати коментар

Захисний код
Оновити