На сайті:

На сайті 197 гостей та відсутні користувачі

Продовжуємо активну співпрацю

15.04.22

222

Продовжуємо комунікувати з керівниками закладів освіти області, усвідомлюючи, що саме від нашої спільної роботи, нашої зібраності, організованості й компетентності залежить, чи має наша освіта майбутнє, чи відповідатиме заявленим європейським стандартам.

Нині до навчання у школах Івано-Франківщини долучилися багато учнів з сімей вимушених переселенців з інших областей України. Така ситуація ставить перед закладами освіти нові завдання і виклики. Саме тому для керівників ЦПР ПП, працівників відділів (управлінь) освіти, відповідальних за професійний розвиток педагогів в територіальних громадах, керівників ЗЗСО 14 квітня 2022 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися управлінські студії з проблеми «Освітній процес в умовах воєнного стану: робота з учнями із сімей переміщених осіб».

Метою зустрічі було окреслити орієнтири ефективної організації освітнього процесу в умовах воєнного стану. Зокрема розглядалися питання: психологічні механізми подолання травматичного стресу в умовах війни (Оксана Хомин, методист ЦППСР), особливості роботи з інформацією в умовах воєнного стану (Галина Дмитрів, методист лабораторії управління та організації освіти), кращі практики організації освітнього процесу з учнями з числа переміщених осіб ( Ігор Мельничук, директор Ліцею №24 Івано-Франківської міської ради, Ганна Пасічна, директор Коломийського ліцею № 9 Коломийської міської ради, Віталій Сокур, заступник директора П´ядицького ліцею Пꞌядицької селищної ради), вироблення рекомендації щодо організації роботи з дітьми переміщених осіб.

Зустріч проводилася у дистанційному форматі на платформі Meet та транслювалася на каналі You Tube. У даному заході взяли участь 253 слухачі. Модераторами зустрічі були: Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Галина Пониполяк, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій,  Алла Дутчак, методисти лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити