На сайті:

На сайті 114 гостей та відсутні користувачі

Опрацьовуємо особливості організації навчального заняття в умовах НУШ

27.04.22

000Сучасна освіта розвивається в умовах, що зазнають постійних змін. Змінюються пріоритети, ціннісні орієнтації, культурні зразки, зростає інформатизація суспільства, яка дає доступ до багатоманітності суджень, формується якісне освітнє середовище. Разом з тим, основною формою навчального процесу в школі залишається навчальне заняття, від якості якого залежить реалізація основних засад Державного стандарту базової середньої освіти.

Нова українська школа змінює підходи до сучасного навчального заняття, розставляючи акценти на компетентісний та діяльнісний підходи, упровадження технології партнерства, формування ключових компетентностей і наскрізних вмінь тощо.

Зважаючи на вищеозначене, працівниками лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО у рамках Управлінського інтенсивну – підготовки до впровадження НУШ на новому рівні, для керівників ЦПР ПП, працівників відділів (управлінь) освіти, відповідальних за професійний розвиток педагогів в територіальних громадах, керівників ЗЗСО організовано вебінар з теми «Особливості організації навчального заняття в умовах НУШ», який відбувся 27 квітня 2022 року.

Зустріч проводилася на платформі Google Мееt і транслювалася на каналі You Tube. У даному заході взяли участь 246 слухачів.

Модераторами зустрічі були Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Галина Пониполяк та Алла Дутчак, методисти лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

У ході заходу учасники:

ознайомилися з нормативно-правовим забезпеченням організації навчального заняття в умовах НУШ (Галина Пониполяк);

опрацювали разом з Оксаною Мариновською, докторкою педагогічних наук, професоркою кафедри менеджменту та освітніх інновацій, технологію методичної оцінки компетентісно зорієнтованого уроку;

обговорили критерії експертної оцінки навчального заняття (Алла Дутчак).

Ольга Нижник запропонувала слухачам Управлінський орієнтир керівника ЗЗСО щодо технології відвідування та аналізу навчального заняття.

У ході зустрічі учасники зібрання напрацювали методичні рекомендації щодо організації навчального заняття за вимогами НУШ, окреслили шляхи подальшої співпраці, відповідно до отриманих запитів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити