На сайті:

На сайті 415 гостей та відсутні користувачі

Зміни умовах організації інклюзивного навчання

06.05.22

222Відповідно до річного плану роботи ІФОІППО 5 травня 2022 р. відбулося третє заняття Управлінського інтенсивну.

Ця зустріч є продовженням системи вебінарів щодо ефективного впровадження НУШ у базовій школі, започаткованих працівниками лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

За запитами керівників ЗЗСО на вебінарі розглянуто тему «Управління організацією інклюзивного навчання в умовах реалізації НУШ».

До зустрічі долучилися 210 керівників закладів загальної середньої освіти області.

У ході зібрання учасники ознайомилися зі змінами, внесеними до нормативно-правових документів щодо інклюзивного навчання, особливостями формування індивідуальної програми розвитку в умовах змін та обговорили рекомендації щодо управління організацією інклюзивного навчання в умовах НУШ.

Галина Іваночко, завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО у своєму виступі акцентувала увагу на особливостях роботи з дітьми з особливими освітніми потребами відповідно до нових нормативно-правових документів.

Домінанти в організації інклюзивного навчання в умовах реалізації НУШ розкрила Оксана Липка, методистка вищеозначеного центру.

Наприкінці зустрічі Ольга Нижник, завідувачка лабораторії управління та організації освіти, старша викладачка кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО поділилася з присутніми методичними лайфхаками щодо підходів до організації освітньої діяльності на навчальному занятті (уроці), а Галина Адамович, доцентка кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО презентувала інфографіку «Урок за 5 хвилин» за методикою Росса Моріссона МакГілла.

У ході зустрічі слухачі спроектували дорожню карту щодо управління організацією інклюзивного навчання в умовах реалізації НУШ.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити