На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

ОПРАЦЬОВУЄМО ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ З НАВЧАЛЬНОГО ПРЕДМЕТУ «ТЕХНОЛОГІЇ» У 5 КЛАСІ НУШ НА ОСНОВІ ДІЯЛЬНІСНОГО ПІДХОДУ

18.05.22

gfgheryКожна дитина, це особистість, яка формується впродовж свого життя різними чинниками, одним із яких є школа. Завдання сучасної школи -виховання активної творчої особистості, життєво компетентної, конкурентоспроможної, здатної до самовиховання й самоосвіти через впровадження у організацію освітнього процесу особистісно орієнтованого, компетентісного та діяльнісного підходів.

17 травня 2022 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для вчителів трудового навчання, технологій відбувся вебінар з теми «Особливості організації освітнього процесу з навчального предмету «Технології» у 5 класі НУШ на основі діяльнісного підходу».

Вчителі ознайомилися з особливостями організації освітнього процесу на основі особистісно орієнтованого та діяльнісного підходів, компетентнісним потенціалом діяльнісних методів навчання, роллю діяльнісного підходу у формуванні цілісної особистості, основними характеристиками діяльнісного підходу, а також отримали практичні поради щодо створення умов для успішної реалізації діяльнісного підходу в базовій школі через модель проєктної діяльності “5 П+1 П”.

Означений зміст розкрили: Володимир Гащак, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО, вчитель-методист; Андрій Терещук, завідувач кафедри технологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, док пед. наук, професор (співрозробник Державного стандарту НУШ, координатор технологічної освітньої галузі) та Оксана Абрамова, доцентка кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кандидатка педагогічних наук (співрозробниця Державного стандарту НУШ).

Учасники онлайн-заходу обговорили проблеми та виклики щодо створення умов для практичної реалізації діяльнісного підходу на уроках трудового навчання, технологій.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити