На сайті:

На сайті 149 гостей та відсутні користувачі

ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ВЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

19.05.22

image7Відповідно до положень Концепції «Нова українська школа», листа Міністерства освіти і науки України №1/9-393 від 03.082021 року в рамках проєкту «Професійний розвиток учителя іноземної мови» Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у співпраці з Гете Інститутом в Україні організували навчання за Модулем 3 для третьої групи учителів німецької мови, які працюватимуть у 5-х класах у 2022/2023 н.р з теми: «Moderner DaF-Unterricht. Lernen durch Interaktion/Arbeits- und Sozialformen Online».

Мета навчання: підвищення кваліфікації учителів німецької мови закладів загальної середньої освіти, удосконалення їхніх умінь та навичок щодо забезпечення професійного розвитку відповідно до реалізації завдань Державного стандарту базової середньої освіти.

27 педагогів Івано-Франківщини навчалися 17-18 травня в дистанційному форматі з використанням онлайн сервісу Zoom. У роботі семінару взяли участь Богоніс Іванна Михайлівна, методист лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського ОІППО та Форкавець Наталія Теодозіївна, тренер Гете Інституту в Україні, вчитель-методист німецької мови ліцею №5 Івано-Франківської міської ради.

У процесі навчання педагогів розглянуто такі питання:

- основні підходи до організації сучасного уроку іноземної мови;

- використання цифрових інструментів при підготовці та організації навчального заняття;

- переваги та недоліки різних форм роботи та партнерської взаємодії на уроці;

- використання робочих аркушів для організації партнерської взаємодії.

Учасники семінару активно працювали у групах, вчились створювати завдання за допомогою онлайн застосунків для партнерської взаємодії на уроках німецької мови. Зокрема учасники спільно працювати з текстами за допомогою https://edupad.ch/

https://zumpad.zum.de

https://answergarden.ch/

https://www.mentimeter.com/

https://padlet.com

Розглянули переваги використання та створення граматичних завдань на:

https://lerngrammatik.de

https://grammatiktraining.de

https://learningapps.org/

Спробували формувати навички письма та говоріння використовуючи застосунки:

https://spark.adobe.com/de-DE/

https://meinmeme.de/

https://www.orthografietrainer.net

https://www.languageguide.org.german

ChatterPix

Ознайомились з онлайн інструментом https//vocaroo.com, який доцільно використовувати для проведення аудіювання.

Упродовж навчання педагоги мали змогу отримати відповіді на запитання, презентувати свої напрацювання, обмінятись думками, систематизувати та поглибити фахові знання щодо викладання німецької мови як іноземної в закладах загальної середньої освіти відповідно до Концепції Нової української школи.

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити