На сайті:

На сайті 457 гостей та відсутні користувачі

Майстер-клас для учителів географії

25.05.22

19.05.22-2У рамках співпраці лабораторії природничо-математичних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Українського освітянського видавничого центру «Оріон» впродовж майже двох років для учителів географії закладів освіти області проводяться майстер-класи з теорії і практики навчання дисципліни. Черговий захід відбувся 19 травня 2022 року.

Тема семінару - Актуальні питання країнознавства у шкільному курсі географії 10 класу.

Вебінар проходив у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet та You Tube.   У роботі семінару взяли участь 93 учасника.

Майстер-клас провів кандидат географічних наук, завідувач відділення наук про Землю Київської Малої Академії наук Іван Савчук. Курс «Країни та регіони світу» з географії для 10 класу є одним із складних у вивченні та досить об’ємним. Саме тому методична допомога у викладанні тем є доцільною і затребуваною. У своїй презентації Іван Григорович чітко і доступно продемонстрував, яким чином можна зреалізувати компетентнісний та діяльнісний підходи при вивченні країн і регіонів, використовуючи навчально-методичне забезпечення: підручник, одним із авторів якого він є, тематичні карти.   Особливу увагу учасників заходу було звернено на реалізацію наскрізних змістових ліній при вивченні кожної теми. Практичні поради, які були озвучені спікером, допоможуть педагогам у ефективному проведенні занять.

Світлана Подолюк, методист ІФОІППО запевнила присутніх у продовженні співпраці з Українським освітянським видавничим центром та зокрема із гостем у наступному навчальному році з метою надання допомоги педагогам з теорії та методики вивчення географії.

Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на запитання  та щиро подякували   Івану Григоровичу за цікаві, змістовні презентаційні матеріали.

Презентація 1

презентація 2

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити