На сайті:

На сайті 122 гостей та відсутні користувачі

Профілактика професійного вигорання педагогів

27.05.22

3Психологічне благополуччя педагога є однією з найбільш актуальних проблем сучасної системи освіти. У зв’язку з подіями, що відбуваються в нашій державі – стан війни, численні втрати людських життів, погіршення матеріального становища громадян – спостерігається погіршення психоемоційного стану педагога. Педагог, який емоційно вигорає, не шукає шляхів вирішення складних ситуацій, у спілкуванні та вихованні керується власними проблемами, а особистісний підхід до дітей в значній мірі визначається його емоційним станом.

З метою підвищення рівня обізнаності педагогів з питань профілактики професійного вигорання обласним центром практичної психології ї соціальної роботи 26 травня було проведено вебінар на тему «Профілактика професійного вигорання педагогів».

На заході методистка ОЦППСР Тетяна Глуханюк актуалізувала знання про причини та наслідки професійного вигорання педагогічних працівників, розглянула особливості вторинного травматичного стресу, його відмінність і схожість з синдромом емоційного вигорання, проаналізувала як дзеркальні нейрони впливають на емпатію людини. У своєму інформаційному повідомленні Людмила Підлипна, к.п.н, директорка ОЦППСР, звернула увагу педагогів на важливість попередження емоційного вигорання, визначила шляхи його профілактики.

У практичній частині учасники мали багато активної роботи. Зокрема, Тетяна Глуханюк пропрацювала з педагогами шляхи пошуку ресурсів. Людмила Підлипна у ході майстер-класу дала можливість присутнім продіагностувати рівень професійного вигорання, підвищити самооцінку, оволодіти елементарними прийомами релаксації, сприяла формуванню у педагогів практичних навичок володіння собою в різних ситуаціях.

Наприкінці заходу учасники отримали відповіді на свої запитання від спікерів.

Оскільки для участі у вебінарі зареєструвалось 350 педагогічних працівників, проводилась пряма трансляція заходу на YouTube-каналі.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити