На сайті:

На сайті 159 гостей та відсутні користувачі

Розробляємо освітню програму

10.06.22

10Аналізуючи потреби та виклики керівників ЗЗСО в умовах сьогодення, бачимо, як ці запити пов’язані з підготовкою до нового навчального року, а саме з процесом планування діяльності закладу освіти.

Одним з документів, що регламентує діяльність ЗЗСО, є освітня програма закладу освіти.

Саме про основні орієнтири розроблення освітньої програми ЗЗСО йшлося в ході вебінару для керівників ЦПР ПП, керівників ЗЗСО, працівників відділів (управлінь) освіти, відповідальних за професійний розвиток педагогів в ТГ з теми «Освітня програма ЗЗСО: практики розроблення», який було організовано працівниками лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО 9 червня 2022 року на платформі Google Мeet.

Враховуючи велику кількість учасників, які зареєструвалися на участь у вебінарі, зустріч також транслювалася на каналі You Tube. У даному заході взяли участь 223 слухачі.

Модераторами зустрічі були Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Галина Пониполяк та Алла Дутчак, методисти лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

У ході роботи учасники:

ознайомилися з нормативно-правовим забезпеченням розроблення освітньої програми (Любов Шелемей, проректор ІФОІППО, Галина Пониполяк);

проаналізували основні помилки в організації напрацювання освітньої програми (Ольга Нижник).

З структурою освітньої програми, практикою напрацювання слухачів ознайомила Йордана Лесів, директор Ямницького ліцею Ямницької сільської ради.

Тетяна Федорів, директор Калуського ліцею № 10, продемонструвала методику напрацювання навчального плану з використанням симулятора навчального плану.

У ході зустрічі учасники зібрання обговорили алгоритм розроблення освітньої програми, окреслили шляхи подальшої співпраці, відповідно до отриманих запитів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити