На сайті:

На сайті 135 гостей та відсутні користувачі

Особливості переживання стресу дітьми різного віку: як підтримати і допомогти

10.06.22

1Війна – це завжди нестабільність та стрес, а часто це ще й травматизація. Події в Україні відображаються не лише на дорослих, а й на дітях. На жаль, якщо дитина каже, що з нею все гаразд, це не завжди так. Важливо вчасно розпізнати ознаки стресу у дитини, щоб відреагувати на них, підтримати та забезпечити психологічний комфорт. Стресові ситуації також можуть стати причиною майбутніх розладів.

Що слід знати про поведінку дітей різного віку під час війни, за допомогою яких методик можна діагностувати ПТСР та які техніки використовувати з метою стабілізації та підтримки дітей, що переживають стрес? Про все це дізналися фахівці психологічної служби закладів освіти області 9 червня 2022 року на вебінарі «Особливості переживання стресу дітьми різного віку: як підтримати і допомогти». Захід організовано методистами обласного центру практичної психології ї соціальної роботи на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Метою онлайн-події було підвищити рівень обізнаності фахівців психологічної служби з проблеми надання психологічної допомоги дітям, які переживають стрес. Зокрема, розглядалися питання: вікові особливості переживання стресу у дітей (Лілія Крикун), особливості посткризової психологічної діагностики дітей (Оксана Хомин), техніки подолання стресу у дітей різного віку (Тетяна Глуханюк).

На вебінарі також було окреслено вимоги до емоційного стану фахівців, які надають психологічну підтримку дітям. Психологи та соціальні педагоги практично опрацювали техніки відновлення ресурсів та емоційної стабілізації, адже психологічний стан дорослого є дуже значущим в збереженні емоційної стабільності дитини.

Розуміючи, наскільки важливо вже зараз, не чекаючи закінчення війни, працювати з її впливом на ментальне здоров’я, учасники напрацювали алгоритм виявлення, профілактики та подолання стресу у дітей.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити