На сайті:

На сайті 145 гостей та відсутні користувачі

ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ УЧНІВ З НАВЧАЛЬНОГО ПРЕДМЕТА «ТЕХНОЛОГІЇ» У 5 КЛАСІ НУШ

21.06.22

2.3Кожен учень має право на справедливе, неупереджене, об’єктивне, незалежне, недискримінаційне та доброчесне оцінювання результатів його навчання незалежно від виду та форми здобуття ним освіти (Закон України «Про повну загальну середню освіту», стаття 17).

У контексті цього змінюються підходи до оцінювання результатів навчальних досягнень школярів як складової навчального процесу. Оцінювання має ґрунтуватися на позитивному принципі, що передусім передбачає врахування рівня досягнень учня, а не ступеня його невдач.

17 червня 2022 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для вчителів трудового навчання, технологій відбувся вебінар з теми «Оцінювання навчальних досягнень учнів 5 класів в Новій українській школі відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти освітньої галузі «Технології».

Метою зустрічі було ознайомлення вчителів з функціями та видами контрольно-оціночної діяльності, методами оцінювання, критеріями оцінювання для визначення рівня досягнень за групами навчання, проєктом Свідоцтва досягнень з врахуванням особливостей освітньої галузі «Технології» та його зв’язком із Державним стандартом базової середньої освіти.

Означений зміст розкрив Володимир Гащак, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО, вчитель-методист. Обговорено

алгоритм упровадження формувального оцінювання у практику роботи вчителя - Галина Адамович, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО, тренер НУШ.

Практикою впровадження формувального оцінювання навчальної діяльності здобувачів освіти на уроках трудового навчання/технологій в умовах Нової української школи, поділився Анатолій Лесів, вчитель трудового навчання Ямницького ліцею.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити