На сайті:

На сайті 134 гостей та відсутні користувачі

Вчителі хімії готуються до викладання інтегрованих курсів «Пізнаємо природу», «Довкілля» та «Природничі науки»

21.06.22

Screenshot 139Сучасні діти, які вони? З одного боку – розумні, щирі, ділові, з іншого – вередливі, неслухняні, вперті, самолюбиві, вразливі, нетерплячі як до вимог учителя, так і до слабкостей товаришів, різкі і прямолінійні у судженнях про навколишній світ, особливо про поведінку старших.
Вони різні, постійно мінливі. Ми бачимо їх глибоко замисленими, зануреними у вирішення поставлених проблем, гамірними, веселими, розкутими в спілкуванні з однолітками і дорослими. Вони дуже цінують відвертість, повагу до себе з боку оточуючих. Сучасні діти – майбутнє нашої Батьківщини, якими вони будуть залежить і від нас учителів.

Завдання вчителів, які будуть викладати в 5 класах наступного навчального року, навчити учнів поводити себе відповідально, щоб забезпечувати сталий розвиток суспільства, розвивати власне наукове мислення, розв’язувати проблеми природничого характеру.

Саме про методику навчання інтегрованих курсів говорили учасники вебінару, що відбувся 14 червня на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Надія Сенюк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО, зробила огляд модельних програм природничої освітньої галузі, роз’яснила відмінність модельних програм від навчальних, надала рекомендації щодо складання календарно-тематичного планування; розробки уроків, їх структури, наповнення, як зробити урок цікавим; розкрила ключові засади формування компетентностей у дітей, та як ці компетентності формувати при викладанні інтегрованих курсів; вікові особливості учнів 5 класу, та як шукати індивідуальний підхід до кожного учня; роль вчителя в освітньому процесі та ключові професійні компетентності сучасного вчителя; принципи ефективного навчання; активні, пасивні та інтерактивні методи навчання; проаналізували види оцінювання рівня сформованості компетентностей учнів.

Ключовою думкою вебінару були слова – основний рушій освітніх реформ є учитель-новатор….

Також педагоги мали змогу ознайомитися з особливостями підручника інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» для 5 класу. Лілія Мідак, к. х. н. доцент кафедри хімії середовища та хімічної освіти ПНУ, одна із авторок підручника, розповіла про структуру підручника.

Попри все, кожен з нас на своєму фронті….Не дивлячись на всі виклики сьогодення, ми вистоїмо!!! Наші діти мають отримувати знання та рости справжніми патріотами, а ми будемо допомагати їм в цьому!

Все буде Україна!

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити