На сайті:

На сайті 92 гостей та відсутні користувачі

ОСВІТА ПРИКАРПАТТЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

25.08.22

IMG-4883На виконання Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016–2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25.12.2015 № 42-2/2015 (зі змінами), з метою підбиття підсумків роботи освітянської галузі області у 2021/2022 навчальному році та організованої підготовки до 2022/2023 навчального року 23 серпня відбулась обласна серпнева конференція педагогічних працівників(матеріали конференції). Місцем проведення став Католицький ліцей св. Василія Великого.
Пленарна частина розпочалась з виконання Гімну України та хвилини мовчання за всіма загиблими від рук російського агресора.
Перед присутніми виступив заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко, підкресливши вагому роль учителя у розвитку української освіти. Він подякував педагогам за нелегку роботу в часі карантину, запевнив у тому, що спільними зусиллями ми подолаємо випробування війною і дійдемо до перемоги.


Іван Юрійчук, заступник голови Державної служби якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації акцентував, що наші військові, які захищають Україну, хочуть бачити, що працюють усі школи, а їхні діти отримують якісну освіту. “Перш за все зараз необхідно забезпечити безпеку дітей. Якщо вони навчатимуться у безпечних умовах, тоді важливим є зміст та якість освіти,” – наголосив посадовець.
Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук звернувся до педагогів з такими словами: “Ви виховали помаранчеве покоління з вірною громадянською позицією. Ви і тільки ви вклали у їхні душі любов до всього, що є Україною. Та, на жаль, не ми навчили їх приймати правильні позиції в окопах. Тому пора повернути у школи військово-патріотичне виховання”.
Обласною премією імені Івана Косика нагороджено кращих прикарпатських педагогів: керівника місцевого органу управління освітою; керівника закладу загальної середньої освіти; керівника закладу обласного підпорядкування; керівника закладу професійно-технічної освіти.
Обговорення важливих освітніх викликів продовжувалось у формі діалогових платформ.
Платформа І – “Організація освітнього процесу в умовах воєнного стану” передбачала підбиття підсумків минулого навчального року та окреслення особливостей організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році. Дані питання були розкриті у виступах Віктора Кімаковича, директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації; Івана Юрійчука, заступника голови Державної служби якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації; Лілії Сачовської, начальника відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадмінстрації.
У платформі ІІ обговорювались питання національно-патріотичного виховання у школах та формування патріота – громадянина України. Експертами виступили: Любов Шелемей, проректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Оксана Румак, директор ліцею № 7 Івано-Франківської міської ради..
У платформі ІІІ експерти окреслювали підходи до організації доступності і безпечності освітнього середовища. Учасниками виступів стали Андрій Сташків, заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадмінстрації; Роман Мельник, головний фахівець відділу ІТЗ управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України в області; Оксана Хомин, методист центру практичної пчихології та соціальної роботи Івано-Франківського ОІППО.
Підбиття підсумків роботи пройшло в заключній частині.
У рамках обласної серпневої конференції з 16 до 26 серпня 2022 року працюватиме 29 методичних студій, які організував Івано-Франківський ОІППО.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити