На сайті:

На сайті 103 гостей та відсутні користувачі

Проведено тренінг з Ненасильницького спілкування

27.11.22

316407321 623318296256142_8009831811109523514_n24 листопада 2022 року Івано-Франківським обласним центром практичної психології і соціальної роботи ОІППО спільно з Громадською спілкою «Міжнародний інститут інтегрального розвитку» та просвітницької ініціативи EMPATIA.PRO було проведено тренінг з Ненасильницького спілкування з Евою Рамбалою. Ева Рамбала є ученицею засновника методики ННС Маршала Розенберга і сертифікована тренерка Міжнародного центру ненасильницького спілкування (CNVC) у Східній Європі.

Під час тренінгу Ева ділилась знаннями та досвідом поширення Ненасильницького спілкуваня як способу мислення та способу спілкування між людьми, її вправи були дуже цікавими.

В тренінгу взяли участь – 55 учасників. Ненасильницьке спілкування (ННС) – це метод побудови стосунків між людьми, заснований на чесності, емпатії, доброзичливості, відкритості та шанобливості, який дозволяє врахувати почуття і потреби кожної людини та задовольнити їх. З ННС ми навчаємося емоційній компенетності - чути наші власні найглибші потреби та потреби інших, а також ідентифікувати і чітко формулювати те, що «живе в нас». Через наголошення на уважному вислуховуванні – як самих себе так і інших – ННС стимулює повагу, уважність, емпатію та породжує взаємне бажання давати від серця.

 

4 компоненти ННС:

• безоціночне спостереження

• визнання почуттів

• визначення потреб

• висловлювання прохань

4. Способи встановлення зв'язку «від серця до серця»

5. Управління гнівом

6. Реакція на критику.

Все це зараз надзвичайно необхідно всім і кожному , особливо працівникам психологічної служби. Ми щиро дякуємо Єві Рамбалі та Тетяні Обоянській за можливість навчати нашим психологам та впроваджувати досвід у роботі з усіма учасниками освітнього процесу та ВПО.

Додати коментар

Захисний код
Оновити