На сайті:

На сайті 80 гостей та відсутні користувачі

ФАКТОРИ МОДЕРНІЗАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ОСВІТИ

12.12.22

Склавши крила, важко летіти і самому орлу.

Григорій Сковорода

photo 5240355989910307385_yА що ж робити для польотів?

Перший спосіб дуже простий: треба весь час працювати, не зупиняючись і не складаючи ті самі крила.

За минулий тиждень на базі інституту було проведено серію науково-методичних заходів. Кілька штрихів про окремі з них.

На авторський семінар педагогів-новаторів (керівник Галина Стрільчик) приїхали освітяни, готові до безперервного особистісного та професійного розвитку. Здатність до творчого пошуку та генерування нових ідей вони вдосконалювали за сприяння педагогів-новаторів:

Ольги Процак, учителя трудового навчання Отинійського ліцею, лауреата Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2021», педагогічний досвід якої презентувався на Всеукраїнській школі майстерності «Педагогічний стартап» і на Всеукраїнському науково-методичному семінарі з трудового навчання (технологій).

Лесі Павлюк, учительки початкових класів ліцею № 7 Івано-Франківської міської ради, тренерки з ментальної арифметики та меморики центру інтелектуального розвитку "Smartum", тренерки НУШ, експертки з вивчення педагогічного досвіду вчителів, що сертифікуються, експертки інституційного аудиту, півфіналістки національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 та 2021 рр., фіналістки всеукраїнського туру конкурсу «Учитель року-2019», фіналістки конкурсу "РодовідУчиттель - 2022".

Юрія Пахомова, учителя хімії ліцею № 24 Івано-Франківської міської ради, учителя-методиста, переможця обласного туру «Учитель року–2020, двократного переможця Всеукраїнського конкурсу «Кращий гендерночутливий STEM-урок» 2019 та 2021р.;

методиста від України в міжнародному проєкті (Україна, Португалія, Франція, Італія та Польща), члена ГО «Майстерня освітніх інновацій ЛІСО», увійшов у ТОП-51 Teacher Innovation Cup–2020.

Ольга Процак презентувала проєкт «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва в Івано-Франківській, Житомирській і Донецькій областях». А також провела практичне заняття з використання онлайн-редакторів для розробки та кодування орнаментів української вишивки.

Кінезіологія належить до здоров’язбережувальних технологій. Її вправи спрямовані на збереження здоров’я дітей, корекцію та профілактику порушень у їхньому розвитку. Дуже важливо застосовувати на практиці цю інноваційну технологію, що зробить доступною тренування «мозку» у дітей дошкільного, шкільного віку та дітей з особливими освітніми потребами. Леся Павлюк виконала зі слухачами цілий ряд кінезіологічних вправ, розроблених із метою корекції, профілактики порушень та збереження здоров’я дітей з особливими освітніми потребами.

Кількість трендів в освіті за останній рік зросла не просто в 2-3 рази, а, здається, у сотні разів. Відповідно, виділити найактуальніший із такої кількості виявилося непросто. Юрій Пахомов провів тренінг «Сучасні тренди освіти: віртуальна реальність та технологія доповненої реальності»

Поширення і запровадження в шкільну практику основних концепцій педагогів-новаторів є одним із факторів модернізації регіональної системи освіти.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити