На сайті:

На сайті 74 гостей та відсутні користувачі

Документообіг у закладі освіти: основні акценти на кінець календарного року

22.12.22

44444Діловодство у закладі освіти – справа дуже складна та відповідальна, оскільки вимагає ретельного вивчення та врахування в роботі великої кількості документів, що надходять до закладу освіти, підготовки власних локальних документів, які необхідні для ефективного управління закладом освіти. Як правильно, грамотно налагодити цю діяльність?

Щоб краще розібратися з цими питаннями, відповідно до запитів працівників відділів (управлінь) освіти, керівників ЗЗСО та ЦПР ПП області працівниками лабораторії управління та організації освіти 21 грудня 2022 року проведено чергове засідання управлінського інтенсиву у форматі вебінару. У полі зору керівників тема: «Документообіг у ЗЗСО: основні акценти на кінець календарного року». У вебінарі взяло участь 73 слухачі.

У ході проведення вебінару слухачі:

ознайомилися з нормативно-правовим забезпеченням з означеної проблеми;

визначили основні аспекти діяльності керівника ЗЗСО щодо ефективної організації документообігу;

проаналізували вимоги до створення, уточнення та затвердження номенклатури справ;

розглянули алгоритм управлінських дій адміністрації ЗЗСО щодо завершення діловодного року.

Дієві поради щодо ведення документообігу в ЗЗСО, а також про домінанти діловодства на кінець календарного року учасникам зібрання розповіла головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Валентина Максимик.

З покроковою інструкцією про те, як організувати роботу з документами в кінці календарного року, внести необхідні зміни у локальну інструкцію з ведення шкільної документації слухачів ознайомила завідувачка лабораторії управління та організації освіти, старша викладачка кафедри ІФОІППО Ольга Нижник.

Учасники онлайн-заходу обговорили проблеми та виклики в питаннях ведення діловодства у закладі освіти, отримали відповіді на численні запитання та обговорили план дій керівника ЗЗСО щодо завершення діловодного року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити