На сайті:

На сайті 70 гостей та відсутні користувачі

Психосоціальна стійкість керівника в умовах сьогодення

19.01.23

4В умовах війни надзвичайно важливим завданням є психосоціальна стійкість керівника закладу освіти. Адже саме від нього, у першу чергу, залежить мікроклімат в закладі освіти. Саме керівник  сприяє тому, що учасники освітнього процесу відчувають комфортні умови, за яких реалізується освітня програма. І саме тому – одним з важливих завдань є психологічна підтримка директорського корпусу.

17.01.2023 ми розпочали комунікацію з керівниками закладів освіти, організувавши вебінар «Психосоціальна стійкість керівника». Людмила Підлипна, директор центру практичної психології й соціальної роботи ІФОІППО, кандидат психологічних наук, доцент говорила з учасниками вебінару про резильєнтність як здатність людини впоратися зі складними життєвими подіями та відновлюватися після труднощів чи стресу. Це про те, що дає психологічну силу витримати виклики, які неминуче трапляються з нами. Психологиня порівняла резильєнтність з парасолькою, яка більш-менш захищає нас від дощу. Обговорювали фактори, які сприяють підвищенню стресостійкості; працювали в групах з різними техніками  візуалізації, які дають можливість досліджувати рівень професійного вигорання  та рівень власних ресурсів; ознайомилися з техніками самопідтримки та самодопомоги; опановували техніку «4 стихії».

Разом з Ольгою Нижник, завідувачкою лабораторії управління та організації освіти учасники вебінару проаналізували підсумки реєстрації керівників на навчання за освітньою програмою підвищення кваліфікації керівників ЗЗСО, окреслили напрями подальшої співпраці. Вебінар був проведений на платформі ZOOM. До роботи долучилися керівники закладів освіти, працівники органів місцевого самоврядування, відповідальні за професійний розвиток педагогів, керівники ЦПР ПП.

Додати коментар

Захисний код
Оновити