На сайті:

На сайті 150 гостей та відсутні користувачі

Освіта для серця і розуму

24.01.23

11 (3)Г.Сковорода є скрізь – він повсюди. Спадщина цього великого мислителя – то про нашу ментальність: про мудрість серця і розуму, про свободу як найвищу людську цінність, про сродну працю як ознаку людського щастя. Так, спіймати його важко, але доторкнутися навіть через віки можна спробувати. Саме тому 24.01 2023 року в Міжнародний день освіти проведено друге заняття управлінського орієнтиру з теми «Учив, як жив, жив, як навчав (Актуальність мудрості Г.Сковороди у Новій українській школі: до 300-ліття від дня народження великого українця)».

Відповідно до Постанови Верховної Ради від 04.11.2020 № 974-ІХ, Розпорядження Кабміну від 12.10 2022 року в закладах освіти Івано-Франківщини пройшли заходи з відзначення 300-річчя великого філософа, педагога й письменника Г.Сковороди. Метою означено вебінару було: розробити рекомендації щодо подальшої реалізації ідей Г.Сковороди в освітній діяльності закладів освіти області.

До розмови був запрошений Остап Стек, письменник, громадський діяч, пошуковець, керівник школи розширеного світогляду «Магура». Разом із запрошеним гостем учасники вебінару проаналізували творчу спадщину Сковороди через призму ідей нової української школи, ознайомилися з практиками використання творчої спадщини великого мислителя.

Алла Дутчак, методистка лабораторії управління та організації освіти, ознайомила присутніх з нормативними вимогами щодо формування індивідуальної траєкторії професійного розвитку керівника, педагога.

Разом з Ольгою Нижник, завідувачкою лабораторії управління та організації освіти, учасники вебінару обговорили напрями подальшої співпраці з реалізації ідей Г.Сковороди в освітній діяльності закладу освіти.

Галина Дмитрів та Галина Пониполяк, методистки лабораторії управління та організації освіти, підготували матеріали, що стануть у нагоді керівникам закладів освіти у проведення освітніх заходів.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити