На сайті:

На сайті 99 гостей та відсутні користувачі

Розробляємо дорожню карту супроводу упровадження Державних стандартів початкової та базової середньої освіти

27.01.23

6Нові Державні стандарти – це проблем «перезавантаження» і вектори подальшого розвитку системи освіти. 

Державні освітні стандарти визначають не лише параметри якості освіти, а й вимоги до кадрових умов, реалізації освітніх програм.

Щоб краще розібратися з тим, які виклики очікують педагогів під час упровадження нових Державних стандартів, відповідно до річного плану роботи ІФОІППО та запитів працівників відділів (управлінь) освіти, керівників ЦПР ПП області працівниками лабораторії управління та організації освіти проведено методичний навігатор з питання «Організаційно-методичний супровід упровадження Державних стандартів початкової та базової середньої освіти».

Цим заходом розпочалася система вебінарів, які будуть проведені працівниками інституту щодо науково-методичного супроводу організації освітньої діяльності в умовах змін.

У заході взяли участь понад 100 слухачів.

До участі були запрошені і виступили Любов Шелемей, проректорка Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Зоряна Король, голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, Ольга Нижник, завідувачка лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Алла Дутчак, методистка лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

У ході проведеного заходу учасники ознайомилися зі змінами, внесеними до нормативно-правових документів щодо діяльності закладу освіти, визначили завдання організаційно-методичного супроводу впровадження Державних стандартів початкової та базової середньої освіти, окреслили зміст роботи працівників ЦПР ПП та місцевих органів самоврядування, відповідальних за професійний розвиток педагогів у ТГ щодо означеного організаційно-методичного супроводу.

З метою вивчення запитів та потреб працівників ЦПР ПП та місцевих органів самоврядування, відповідальних за професійний розвиток педагогів у ТГ щодо здійснення організаційно-методичного супроводу впровадження Державних стандартів початкової та базової середньої освіти проведено методичний брейнстормінг з допомогою цифрової інтерактивної дошки Jamboard.

Учасники вебінару спроектували Дорожню карту співпраці щодо впровадження Державних стандартів початкової та базової середньої освіти, запропонували орієнтовну тематику консультування.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити