На сайті:

На сайті 120 гостей та відсутні користувачі

Освітній простір ЗЗСО – простір безпеки й комфорту

07.03.23

22222Що таке безпечне освітнє середовище, його ознаки та принципи? Як створити у закладі освіти умови, за яких учасники освітнього процесу будуть перебувати у безпеці і відчувати себе комфортно? Які виклики сьогодні стоять перед керівниками ЗЗСО щодо кібербезпеки, щодо запобігання негативному впливу ворожої контрпропаганди?

Саме ці питання сьогодні найбільше турбують громадськість, освітян та батьків.

Тому, враховуючи запити керівників закладів освіти, працівників ЦПР ПП та місцевих органів самоврядування, відповідальних за професійний розвиток педагогів у ТГ відповідно до річного плану ІФОІППО, працівниками лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО 07 березня 2023 року проведено черговий вебінар у рамках Управлінського орієнтиру з теми «Освітній простір ЗЗСО – простір безпеки й комфорту».

У заході взяли участь понад 160 слухачів.

До участі були запрошені і виступили Андрій Сташків, заступник директора департаменту освіти і науки ОДА, Любомир Гнатковський, Олег Воробчак, інспектори відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області, Назар Клюфінський, старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області департаменту кіберполіції Національної поліції України, Ольга Нижник, завідувачка лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Марія Коваль, методистка лабораторії ІФОІППО, Лілія Крикун, методистка центру ЦПП СР.

У ході проведеного заходу учасники ознайомилися зі змінами, внесеними до нормативно-правових документів щодо діяльності закладу освіти з питань безпеки в сучасних умовах, обговорили складові безпечного та комфортного освітнього середовища закладу освіти, визначили проблеми та виклики щодо налагодження безпекових умов для навчання й праці учасників освітнього процесу ЗЗСО, розглянули питання сучасних викликів і загроз у кіберпросторі.

Андрій Сташків ознайомив слухачів із шляхами організації діяльності ЗЗСО відповідно до змін, внесених до нормативно-правових документів, зокрема з питанням розподілу освітньої субвенції у сучасних умовах, коригування навчальних планів, нарахування доплат тощо.      

Учасники вебінару обговорили чекліст щодо побудови безпечного освітнього середовища.

З метою узагальнення отриманої інформації присутні взяли участь у експрес- опитуванні через використання сервісу Mentimetr.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити