На сайті:

На сайті 92 гостей та відсутні користувачі

ВЕБІНАР «НАВЧАЄМОСЬ ЖИТИ В ГРОМАДІ»

06.04.23

IMG-0432Ніхто не народжується хорошим громадянином, жодна країна не народжується демократичною.

Ці процеси продовжують розвиватися протягом всього життя.

Молоді люди мають бути включені в цей процес з самого народження.

Кофі Аннан

Швейцарсько-український проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» – #DECIDE (далі – Проєкт #DECIDE) спрямований на підтримку двох ключових реформ в Україні – освіти та децентралізації.

Нещодавно, відповідно до плану реалізації швейцарсько-українського проєкту #«DECIDE» Івано Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та з метою розвитку спроможності освітянської спільноти до активності, усвідомлення ролі і можливості впливу молоді на життя територіальної громади відбувся вебінар «Навчаємось жити в громаді» для класних керівників закладів загальної середньої освіти Галицької та Дубівецької територіальних громад.

Світлана Бондаренко – методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін ІФОІППО та Христина Дуда – викладачка кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО ознайомили учасників зустрічі з особливостями формування культури громадянськості здобувачів освіти із застосуванням технологій запропонованих швейцарсько-українським проектом #DECIDE «Стаємо сильнішими разом» та впровадження курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді».

Ціль зустрічі - навчати і навчатися: розуміти основні поняття освіти для демократичного громадянства та стратегії упровадження технології ОДГ/ОПЛ; усвідомлювати значення Української Хартії вільної людини в контексті Хартій і Декларацій людства для формування молоді як стратегічного ресурсу демократичного змін у територіальних громадах та суспільстві.

Під час вебінару учасники ознайомились із програмою та методикою викладання і навчання курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді». Нині в Україні відбувається активна децентралізація й розвивається місцева демократія. Усі ці процеси створюють нові можливості для жителів територіальних громад, які тепер можуть брати участь в ухваленні важливих для громади рішень і мають перейти від пасивного спостереження до активної, відповідальної діяльності. Навчання сприятиме формуванню активної життєвої позиції та допоможе усвідомити роль і можливості впливу особистості на життя громади.

Додати коментар

Захисний код
Оновити