На сайті:

На сайті 116 гостей та відсутні користувачі

Розвиток ефективної комунікації дітей підліткового віку як напрям діяльності соціального педагога

19.05.23

1Спілкування є важливою духовною потребою людини як суспільної істоти. Ця потреба зумовлена суспільним способом її буття та необхідністю взаємодії в процесі діяльності.

На думку відомого філософа Григорія Сковороди, людина, спілкуючись, реалізує свої природні обдарування, які можна реалізувати тільки через освіту та самопізнання. Пізнати в собі справжню людину – в цьому щастя, а корінь нещастя – в неправильному розумінні своїх здібностей, самого себе. 

18 травня 2023 року відбувся вебінар для соціальних педагогів Івано-Франківської області з теми: «Спілкування – шлях до самовдосконалення». Методистка обласного центру практичної психології і соціальної роботи ІФОІППО Лілія Крикун актуалізувала тему та наголосила на важливості розвитку провідної діяльності дітей підліткового віку – спілкування.

Соціальний педагог Тисівського ліцею Болехівської міської ради Івано-Франківської області Лицур Леся Ярославівна, презентувала соціальним педагогам авторську корекційно-розвивальну програму, яка зайняла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології в новій школі» в номінації «Просвітницькі програми»» у 2022 році.

Покликання на програму:

https://www.ippo.if.ua/predmety/ocppsr/index.php?r=site/stattya&;id=2536

У ході вебінару учасникам було запропоновано практично відпрацювати вправи з тренінгової програми «Спілкування – шлях до самовдосконалення».

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити