На сайті:

На сайті 323 гостей та відсутні користувачі

НАПЕРЕДОДНІ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

28.08.23

З 16 серпня 2023 року Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти організовано 28 педагогічних студій. Усі заходи проводились в онлайн-режимі. У них взяло участь близько 3 000 освітян.

Насамперед, обговорювались особливості організації освітнього процесу в новому 2023‒2024 навчальному році, виклики впровадження реформи «Нова українська школа».

Основні завдання на новий навчальний рік окреслились як: опрацювання нормативно-правових документів Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації навчально-виховного процесу та викладання предметів у закладах загальної середньої освіти; ознайомлення з методичними рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо вивчення навчальних предметів; визначення методичних підходів щодо викладання інтегрованих курсів у контексті компетентнісного та діяльнісного підходів; узгодження напрямів методичної роботи щодо забезпечення ефективного науково-методичного супроводу вивчення предметів.

Наголошувалось на необхідності ефективного психологічного супроводу освітнього процесу, а за потреби ‒ надання психологічної допомоги здобувачам освіти. У дискусіях важлива увага приділялась доступності та інклюзивності освітнього середовища.Зроблено акцент на стратегії та особливостях вивчення предметів духовно-морального спрямування в сучасних умовах, визначено напрями їх викладання в контексті основ християнської етики, вітчизняних і світових тенденції.

У час воєнного стану закладам освіти доводиться працювати у складних умовах. Не випадково на розгляд учасників педагогічних студій виносилась проблема створення безпечного і здорового освітнього середовища,  забезпечення прав учасників освітнього процесу на якісну освіту. Визначено відповідний комплекс заходів: здоров’язбережувальна складова освіти, комплексність розвитку фізичної культури та посилення рухової активності, формування культури харчування і правильних харчових звичок; належне медичного обслуговування учасників освітнього процесу. Керівники закладів загальної середньої освіти у процесі роботи управлінської рефреш-студії напрацювали дорожню карту щодо організації педагогічної інтернатури як складової професійного розвитку педагога; розглянули проблеми управління ЗЗСО, що потребуватимуть супроводу з боку ІФОІППО у 2023‒2024 навчальному році.

 Робочі матеріали (відеозаписи і презентації) педагогічних студій розміщені на сайті серпневої конференції 2023 року

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити