На сайті:

На сайті 206 гостей та відсутні користувачі

“Професійний розвиток учителів німецької мови”

03.04.24

Той, хто навчає, повинен завжди

продовжувати вчитися сам.

Річард Генрі Данн

1Слова Річарда Генрі Данна “Той, хто навчає, повинен завжди продовжувати вчитися сам” можна продовжити: “Бо лише той педагог, який дбає про свій професійний ріст, може стати компетентним учителем-професіоналом”. Серед основних шляхів професійного зростання педагога та оволодіння професійними компетентностями набияку роль відіграє участь у різних фахових проєктах, тренінгах та семінарах.

У рамках проєкту «Професійний розвиток учителя іноземної мови», який реалізується на підтримку реформи «Нова українська школа», з 26 березня по 02 квітня 2024 року Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у співпраці з Гете Інститутом в Україні організували навчання за Модулем 3 для трьох груп учителів німецької мови, які працюватимуть у 7-х класах в 2024/2025 н.р. Захід організовано у дистанційному форматі з використанням онлайн-сервісу Zoom. 55 педагогів Івано-Франківщини працювали над темою: “Викладання німецької мови як іноземної в сучасних реаліях” (Moderner Daf-Unterricht: Landeskunde und Interkulturalität online).

У роботі онлайн-тренінгу взяли участь Богоніс Іванна Михайлівна, методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського ОІППО та Форкавець Наталія Теодозіївна, тренерка Гете Інституту в Україні, учитель-методист ліцею №5 Івано-Франківської міської ради. У процесі навчання педагогів розглянуто питання:

- Основні принципи та підходи у викладанні німецької мови як іноземної в сучасних реаліях;

- Врахування вікових особливостей та рівня підготовки учнів при плануванні навчальних занять;

- Формування країнознавчої компетенції в процесі вивчення німецької мови для розвитку комунікативних умінь учнів у різних сферах спілкування;

- Моделювання навчальних занять та застосування автентичних навчальних країнознавчих матеріалів на уроках німецької мови.

Упродовж навчання педагоги активно працювали у групах, презентували свої напрацювання в усній та письмових формах (Padlet, Edupad), обмінювались думками, систематизували та поглибили фахові знання щодо навчання німецької як іноземної у сучасних реаліях. На завершення кожного з онлайн-тренінгів учасники відзначали доцільність організації такого навчання, доступність та фаховість запропонованих навчальних матеріалів, отримали відповіді на свої запитання від спікерів. Нові ідеї та практичні поради, які були розглянуті під час навчання, допоможуть педагогам у подальшому при ефективному плануванні та результативному проведенні навчальних занять.


Додати коментар

Захисний код
Оновити