На сайті:

На сайті 192 гостей та відсутні користувачі

IV етап ХXXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології. День 1

24.03.14

DSC 0182 11123 березня 2014 року в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття IV етапу ХXXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології. Для участі у змаганнях на Прикарпаття прибули школярі з усіх областей України, міста Києва та Автономної республіки Крим. У заключному етапі змагатимуться 146 олімпійців.

До складу журі олімпіади залучені фахівці-біологи – науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка, інших провідних вищих навчальних закладів України, з-поміж усіх і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, учителі-практики.

Урочистості з нагоди відкриття олімпіади відбулися в актовій залі Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

«Приємно вітати на Прикарпатті учасників з усієї України, і саме тут ми бачимо, що ці змагання об’єднали країну в єдине ціле», – зазначив директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко.

Зі словами вітання і побажаннями успіху до учасників також звернулися Іван Будзак, заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Світлана Фіцайло, головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України.

«Найбільше надбання людини – це знання, тому що тільки освічена людина здатна зробити правильний і мудрий вибір у своєму житті, – звернулася до школярів голова журі олімпіади, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Наталія Скрипник. – Сьогоднішні учасники є майбутньою наукової елітою нашої держави».

Весняного настрою та наснаги до роботи юним інтелектуалам додали виступи художніх колективів навчальних закладів області.

Урочисте свято завершилося, проте на учасників олімпіади чекають нелегкі завдання на теоретичному та практичному турах, які визначать найкращих знавців предмета.

DSC 0185

DSC 0201

DSC 0245

DSC 0190

DSC 0206

DSC 0247

DSC 0182


Додати коментар

Захисний код
Оновити